dinsdag 29 juni 2010

De huiskamer (deel 4) - Enkele details...

Op veler verzoek (hoi Arina) weer eens een update van de blog. We hebben de laatste tijd een beetje verzuimd om foto's van de voortgang te maken. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de volgende klus in volle gang (renovatie van het dak) en is de huiskamer al in gebruik als 'slaapzaal' (hierover binnenkort meer). Voorlopig enkele detailfoto's van de afwerking van de daglichtkoepels enz...


We kunnen nu op onze rug gaan liggen en van de mooie wolkenpartijen genieten. Of 's nachts van de sterrenhemel; is iets moeilijker te fotograferen, maar ik ga een keer een poging wagen. In de omkadering zijn spots verwerkt. Als het donker is komt het licht vanuit dezelfde richting als overdag...


Hier enkele details van de doorgang vanuit de huiskamer naar mijn 'computerhok' (zo wordt deze ruimte in de volksmond al genoemd):

Ook hier weer hoge plinten met dit keer de wandcontactdozen verwerkt in de plint. Op bovenstaande foto is de vloer ook een klein beetje zichtbaar. Beter foto's heb ik nog niet - en omdat zoals gezegd de huiskamer nu in gebruik is als slaapzaal, zullen betere vloer-foto's nog even op zich laten wachten. Nog een detail van de doorgang:


En om nog even bij de details te blijven... ook in de leefkeuken zitten de architraven inmiddels rond de ramen en deuren. Heeft even geduurd, maar dat wilde ik in een keer met de huiskamer en bijkeuken doen.


Zie je wat daar in de hoek staat Greetje...

Geen opmerkingen: