dinsdag 24 mei 2011

De tweede ronde (deel 1) - De vliering

Even een korte update van de nieuwe werkzaamheden. De tweede ronde is gestart - dat wil zeggen, het tweede deel van de bovenverdieping is aan de beurt. We beginnen dit keer met de vliering. De balken - luciferhoutjes tot ruim 5 meter - zijn geleverd.


En hier moeten ze komen te liggen:


Zo gezegd, zo gedaan (uhhu...):


  ...en nee, er was geen aardbeving in Liessel, het fototoestel begint kuren te vertonen...



Komend weekend staat in het teken van wat herstelwerkzaamheden aan Jaap's 2CV. Een van de bougies is schuin in de cilinderkop gedraaid en de schroefdraad is beschadigd. Dat wordt waarschijnlijk een grotere maat schroefdraad tappen en een draadbus plaatsen.

Om dit goed te doen met de kop verwijderd worden (het kan zonder de kop te verwijderen, maar dan lopen we risico dat er slijpsel in de cilinder achter blijft), maar hiervoor moet eerst het inlaat-/uitlaatspruitstuk verwijderd worden. En da's risico... de moeren waarmee deze bevestigd is zijn meestal niet meer wat ze geweest zijn. Dus grote kans dat we meer moeten herstellen dan alleen de schroefdraad van de bougie.

Wordt vervolgd...

4 opmerkingen:

Nichie Carla zei

Ziet er stevig uit!! komt er een vaste trap naar toe? Of zo één die in een luik in het plafond van de verdieping eronder verdwijnt?
Nou veeel succes met eend van ome Jaap!! Maar daar hebben we natuuuuuurlijk alle vertrouwen in, na wat je in jullie huis allemaal al bereikt hebt!! Handige Harry ;) hihi
Ik wacht geduldig op het vervolg...
Groetjes van jullie nichie uit Den Haag

RedDuck zei

Hoi Carla, da's 'n snelle reactie... Er komt i.d.d. een vaste - open - trap in. Op de voorgrond zie je de dwarsbalk, da's de zijkant van het trappengat. De trap komt van linksonder en draait bovenin een kwartslag naar links (in de lengterichting van het dak). Zo kom je midden onder de nok uit en loop je recht naar achteren. Ik heb hier al eens met Jan contact over gehad. En die Eend van Jaap, dat gaat denk ik wel goed komen.

Groet, F.

Burgertjes zei

ziet er veel belovend uit. En de eend da kom wel goe. Fijne Eenden meeting dit weekend, als het weer net zo wordt als hier in Zweden moet dat gaan lukken.knusjes van ons.

Burgertjes zei

zeg hallo volgens mij word er niet meer gewerkt. 1 juni heb ik deze foto's al gezien. Zijn er al weer vorderingen gemaakt????? met beeld materiaal????
liefs Arina.