donderdag 11 augustus 2011

De tweede ronde (deel 3) - Eerste verdieping

Er is al een begin gemaakt met de nieuwe verdiepingsvloer aan de achterzijde van het huis. Zoals gewoonlijk begint de klus met de levering van materiaal.

Twintig balken 170x70 voor het eerste vloervlak






Je kunt nog goed zien wat de 'oude' muur was.

De vloer wordt in drie vlakken verdeeld. Het eerste vlak is inmiddels voorzien van nieuwe balken en vloerplaten. Nu kan al het gereedschap verplaatst worden naar de nieuwe vloer en kan ik aan vlak twee beginnen. Dit vlak zal o.a. de nieuwe badkamer bevatten, dus dit wordt wat betreft 'utilities' (warm en koud water, afvoer, ontluchting, ventilatie, elektra) wat ingewikkelder. Maar het begin is gemaakt; wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

Nichie Carla zei

Ben heeeeeeeel benieuwd naar het resultaat!! kan me de douche in jullie vorige huis nog herinneren, met dat glazen-blokken-muurtje en het zwart wit, was ook al zo mooi!! Maar nu eerst alles wat verstopt zit, achter het mooie resultaat, succes weer!!

RedDuck zei

De grootste uitdaging vormt het maken van een badkamer op een houten vloer. Hoe houd je dat waterdicht... Ik heb al wat ideeën, maar die lees je in een van de volgende blogs (cliffhanger).

Groet, F.

Burgertjes zei

Hallo. Ik wacht weer op nieuwe foto's enz en eh Gerrit heeft samen met Pieter een badkamer gemaakt in Arja's en Wim's huis in Hazerswoude. OOK op een houten vloer, wie weet hebben hun nog tips!!!! Ben wel weer erg nieuwsgierig naar de vorderingen. Groetjes Arina.