dinsdag 16 december 2008

Bijna klaar

Inmiddels leven we al in onze 'leefkeuken'. Het is nog niet 100% af, maar toch alvast een aantal details. Als eerste de - gevulde - apothekerskastjes aan weerszijde van het fornuis.




De koelkast staat aan de ander zijde van de doorgebroken muur. We hebben gekozen voor een grote koelkast zonder vriesgedeelte. We hebben overwogen om - vanwege het fraaie uiterlijk - voor een RVS-koelkast te gaan. Door de extra kosten (ruim 300 Euro meer) en het feit dat je dan niet meer met magneetjes kunt werken, hebben we hier niet voor gekozen. Wel een A++ koelkast, dus we kunnen met een gerust milieu-geweten slapen.


Hier een kijkje in de hoek van de keuken. Je kan nog net zien dat de vaatwasser nog zonder frontje is. Verder mist nog de omlijsting rond het raam en de waterscheiding tussen werkblad en vensterbank. De kraan op de RVS spoelbak is vrij robuust. Hoewel het RVS van de spoelbak dik genoeg is, staat de kraan toch vrij wiebelig. Ik heb er dan ook voor gekozen om de onderzijde van de spoelbak - op de plaats van de kraan - te verstevigen door er op die plek een dik stuk multiplex onder te lijmen.  


Een overzichtsplaatje:


Een detail van de bladaansluiting:


Nog wat foto's van de rest van de keuken... Ook hier moeten nog wat lijsten rond de raamombouw.


Ook hier moet nog een toplijst rond de deur. Deze zal op de plint rusten.


Nu nog wat fraaie lampen uitkiezen en een grotere tafel (is inmiddels besteld, wordt 270 m. lang). Anneke is de kerstkaarten aan het schrijven, en mijn Sinterklaas-surprise staat in de vensterbank... Het kleine broertje van de eend die je nog net door het raam kunt zien.


De deur naar het achterhuis en een vensterbank vol met adventskalenders.


En dan nog twee fotootjes met de lampjes aan...



Geen opmerkingen: