zondag 12 september 2010

Het Dak (deel 24) - De verdiepingsvloer 3

Nu de balken op hun plek liggen kunnen de ruimtes tussen de balken opgemetseld worden. Hierdoor ontstaat een stabiele constructie waarbij de balken niet meer kunnen 'wiegelen'. Als vervolgens de underlayment-platen bevestigd zijn, is de vloer gereed. Enkele impressies:


De oplettende lezer zal gezien hebben dat de 'nieuwe' balken niet allemaal op gelijke hart-op-hart-afstand liggen. Dat klopt. Dit heeft alles te maken met de 'oude' balken die in het verleden redelijk schots en scheef geplaatst zijn. De nieuwe balken wilde ik recht (evenwijdig aan elkaar) leggen, dus moet er her en der geschipperd worden met de onderlinge afstand.

Morgen is het metselwerk voldoende uitgehard; dan gaat de rest van de underlayment-platen erin...

Op verzoek een schetsje van de indeling zoals die vooraf bedacht is. De afmetingen zijn ter indicatie, deze zullen nog definitief bepaald worden. Boven de trap die in de tekening zichtbaar is (geel), komt waarschijnlijk nog een vaste open trap naar de vliering. De onderkant van de tekening is de voorzijde van het huis; de rechterkant het zuiden. De dakramen komen aan deze zijde, dit geeft een mooier licht in de slaapkamers.

2 opmerkingen:

Burgertjes zei

dat ziet er leuk uit zo.
word het een hele vliering over de hele tweede verdieping???
en eh waar is de logeer kamer???? of wordt dat de vliering.
Dank je wel voor de uppdate.
Groetjes uit zweden.

RedDuck zei

Het idee is om over de hele verdieping een vliering te maken. Afgelopen dinsdag is de staalboer langs geweest om precies in te meten waar nog vier dwarsliggers moeten komen voor de vliering. Bij elk spant wordt zo'n dwarsligger aangebracht. Deze gaat er dan als een A uitzien (het middelste streepje). Voor de logeerkamer hebben we twee opties; of op de vliering of (tijdelijk) in de nieuwe badkamer. Er komt dan wel een vaste (open) trap naar de vliering. Ideeën zijn nog niet definitie. Hoeft ook niet omdat het zich allemaal afspeelt aan de ander kant van het huis - waar ik nu nog niet bezig ben.

Groet, F.