zondag 20 maart 2011

Bovenverdieping (deel 6) - Drie slaapkamers in gebruik

De eerste drie slaapkamers zijn inmiddels in gebruik genomen. Zijn ze dan af?...hoor ik je vragen. Nee nog niet helemaal. Maar die kids zijn niet te houden - en terecht, ik zou het ook niet lang uithouden met z'n vieren in de huiskamer. Een half jaar lang hebben ze in de 'slaapzaal' moeten slapen, huiswerk maken, muziek luisteren, computeren, GSM'en, en wat die jeugd van tegenwoordig al niet allemaal aan tijdsbesteding doet...

Allereerst de kamer van Sjoukje.






Omdat deze kamer aan het begin van de gang zit, is deze het grootst. Ongeveer zeven meter lang en bijna drie meter breed. Wat moet er nog allemaal gebeuren (de opsomming is vast nog niet compleet):
  • Plinten langs de vloer
  • Afwerking van de ramen
  • Dakraam zetten
  • Deurklink plaatsen
  • Sierlijsten langs het plafond
  • Radiator monteren
  • En natuurlijk de filmposters ophangen
 En dan de kamer van Femke:





Femke heeft voor een wat donkerdere vloer gekozen. Deze kamer heeft nog geen natuurlijk daglicht omdat er nog geen dakraam in zit. Wat moet er verder nog gebeuren? Eigenlijk alles wat ook bij Sjoukje moet gebeuren, en bovendien nog het glas boven de deur. De kamer is qua afmeting wat korter - vijf meter twintig - dan die van Sjoukje.

Elske deelt haar kamer nog tijdelijk met Koen:




In Elske's kamer is dit weekend gewerkt aan het rookkanaal voor de houtkachel (hierover in het volgende bericht méér). Op de foto's zie je de reflecties van de stofdeeltjes die er nog dwarrelen (nee het sneeuwt niet in haar kamer). Ook in Elske's kamer moeten nog de eerder genoemde klusjes geklaard worden. Bovendien moet het rookkanaal nog omtimmerd worden en het plafond afgewerkt. De afmetingen van deze kamer zijn gelijk aan die van Femke's kamer.

Geen opmerkingen: