donderdag 17 maart 2011

Bovenverdieping (deel 5) - De tweede en derde kamer


De plafonds in de slaapkamers wordt met AGNES-platen afgewerkt. Deze zijn vrij eenvoudig alleen te bevestigen, als je tenminste wat hulpmiddeltjes gebruikt. Hier de kamer van Femke:



De kamer van Sjoukje is al wat verder gereed. Ze heeft gekozen voor een blauwe wand. In het schuine deel komt nog een groot dakraam met verlichting in de ombouw. Je ziet de kabel al hangen:


De volgende foto laat de ramen in de voorgevel zien. Tot nu toe zijn er nog geen dakramen geplaatst (daar moet het weer wat beter voor worden) dus Sjoukje's kamer is momenteel nog de enige met daglicht.


Hier een blik op wat in de toekomst als gang moet gaan dienen. Helemaal achterin (eigenlijk voorin omdat dit de voorkant van het huis is) de deuropening naar Sjoukje's kamer en links de deuropeningen van de kamers van Femke en Elske (vooraan). Halverwege zie je nog een deel van het spant zitten, dit blijft gewoon in het zicht.


In Elske's kamer zit ook een spant, alleen wordt deze wel betimmerd.



Als ik dit bericht schrijf zijn de kamers inmiddels in gebruik door Sjoukje, Femke en Elske. En zelfs Koen ligt al boven, hij 'logeert' tijdelijk bij Elske. Het plafond in Elske's kamer zit nog niet helemaal dicht, omdat hier het rookgaskanaal van de houtkachel nog doorheen moet lopen. Daar ben ik momenteel mee bezig. Foto's volgen.

2 opmerkingen:

Burgertjes zei

dat ziet er goed uit zeg. Die platen die je gebruikt voor het dak zijn helemaal klaar. Hoef je die niet meer te verven?
Zijn er ook al foto,s van sjoukjes ingerichte kamer te zien op haar hyves of zo?????en die van elske en femke????? Ben nieuwsgierig naar het eind resultaat. Bedankt voor de uppdate. Liefs van ons uit Zweden.Arina

RedDuck zei

Als je de (geïsoleerde) dakplaten bedoelt, ja die zijn aan de binnenkant wit afgewerkt - daar hebben we voor het gemak voor gekozen en doen we dus niets meer aan. Ook de plafondplaten (AGNES) komen afgewerkt uit de verpakking. Erg onderhoudsvriendelijk spul.

Ik zet zometeen up-to-date foto's op de blog. Groetjes uit Liessel.