woensdag 14 juli 2010

Het Dak (deel 15) - Daar hingen we dan...

Daar hingen we dan, Anneke en ik samen aan de zeilen om ze niet weg te laten waaien. Op verschillende plaatsen waren de zeilen losgerukt door de enorme windvlagen. Wat een bruut weer hebben we net gehad...


Onze buuf heeft nog even wat foto's gemaakt. Pfff wat ging het tekeer...


Na de ergste buien even inspecteren. De latten die de zeilen vast moesten houden lagen aan de andere kant van de tuin.


Alles weer relatief onder controle. Alleen wel wat waterschade in de keuken. Daar moet de ombouw/architraaf van het linker voorraam vervangen worden. Een grote hoeveelheid water in de spouw was hier debet aan. Ook in het achterhuis waterschade, maar da's minder belangrijk omdat dat in de toekomst toch nog aan vervanging toe is.
En dan onze buurman. Die kwam even helpen om de schade te beperken. In zijn enthousiasme ging hij echter op de verkeerde plek staan en was pardoes verdwenen van de bovenverdieping.

Zelf stond ik net op het punt om via de achterdeur naar binnen te komen, zie ik onze buurman naar beneden komen vallen. Dat had natuurlijk ook wel via de trap gekund... Op wat schaafwonden na - die ene op zijn rug ziet er ongeveer uit als het plaatje van buienradar - heeft hij het er heelhuids vanaf gebracht... Gelukkig. Daar gaan we het nog vaak over hebben!

Is er dan ook nog iets aan de bouw gedaan? Jawel! De topgevel achter is helemaal klaar, die van voor bijna. En niet te vergeten de schoorsteen, die is zo goed als af. Verder is de dakdekker al langs geweest om de aansluiting van de aanbouw op de nieuwe borstwering te verzorgen. Hier komen de plaatjes.

Eerst natuurlijk de steiger uitbreiden en paaltjes uitmeten. De schoorsteen wordt ongeveer 90 x 90 cm.


Een elektrisch takeltje is handig voor het üperen:

 

 De schoorsteen krijgt vorm:


En dan nog een blik op de topgevels. Eerst de achtergevel. Deze wordt aan de buitenzijde afgesmeerd en kan dus als lappendeken gemetseld worden...


En natuurlijk de voorgevel. Deze moet met schoon metselwerk opgebouwd worden. Vakwerk:


Jammer dat de voorgevel net niet af kwam vandaag... Als laatste nog een kiekje van de aansluiting van het platte dak van de aanbouw:


En toen werd het feest...



5 opmerkingen:

Nichie Carla zei

Sjonge jonge, wat een bruut geweld zeg dat weer!! Die foto's van de buuf zeggen wel heel wat hoor!!!
Heeft het slechte weer niet gevolgen voor het net gemetselde werk? (ik kan me zo voorstellen dat -als het nog niet goed droog is- het door rukwinden misschien naar achter of voren gaat hellen...)
Wel bijzonder dat die speciekuip op de steiger is blijven staan met het weer..

En nog iets anders waar ik iedere keer aan moet denken als ik jullie verbouwing zie... Tante Anneke is afgelopen voorjaar (was het geloof ik) zo aan het verven geweest op de gevel... is dat nu niet allemaal voor niks geweest?? Want nu moet er weer wat verf overheen??

Ik hoop voor jullie dat snel het dak goed bedekt is, zodat jullie twee niet meer als "tafelkleed-gewichtjes" aan de zeilen hoeven te dienen..
(en ook niet dat het door de riolering overstroomd)
Gelukkig is het vandaag voor die mannen wel goed weer geweest, zodat ze weer veel konden doen!!
De uitspraak beter een goede buur dan een verre vriend was vandaag bij jullie wel van toepassing.. een buurman die zijn leven waagt hihi!!! Volgende keer bedenkt hij zich vast 2x voor hij zijn hulp aanbied ;)

RedDuck zei

"Tafelkleedgewichtjes", da's wel een goede typering. Ik denk dat wij ons allebei zo voelde...

RedDuck zei

Dat verven is overigens niet voorniets geweest. We hadden de bedoeling om de muur te gronden en daarna twee keer te verven. We hebben het echter beperkt tot een enkele keer. Met in ons achterhoofd dat we dan na de verbouwing alleen het nieuwe steenwerk ook een keer doen en dan - indien nodig - de gehele gevel voor een tweede keer.

Groet, F.

Henny Aarts zei

Hallo Buren van ons ma.
Ik heb jullie website gekregen van Astrid en even gekeken wat voor een enorme verbouwing jullie aangegaan zijn.
Ik ben Henny een van de dochters van Lien die in Ierland woont.
Leuke site hebben jullie en wat een storm is er geweest in de streek.
Inderdaad zijn jullie er goed vanaf gekomen.
Groetjes vanuit uit Ierland.
www.debuizerd.punt.nl of mijn andere site: paintingsfromhennyaarts.blogspot.com
kunnen jullie zienwat ons zowat bezig houdt.
Henny

RedDuck zei

Leuk dat je meekijkt Henny. Mochten jullie een keer in de buurt zijn, dan ben je bij deze uitgenodigd om 'n keer binnen te vallen.

Groet, F.